top of page
Skribentens bildSebastian Bourghardt

LM Racing säkrade Riksmästartiteln i Nordic Endurance 1 på Mantorp Park


Finalen i Nordic Endurance 1 (NE1) på Mantorp Park den 5 oktober bjöd på ett spännande avslut när LM Racing säkrade Riksmästartiteln efter en hård kamp med Curbs i Klass C.


Dramatiskt avgörande i Klass C – LM Racing tar hem guldet

Kampen om Riksmästartiteln stod mellan LM Racing och Curbs, båda i VW Golf TCR. DK Racing i sin Opel Manta tog starten och ledde komfortabelt under första halvan av racet, men tvingades in i depå när en drivaxel brast. Detta öppnade upp för guldrivalerna LM Racing och Curbs, som fightades intensivt om segern och RM-titeln.


LM Racing kunde med starkt strategiarbete ta sin tredje raka seger för säsongen, vilket säkrade RM-guldet. Curbs slutade tvåa, och tog hem silvermedaljen. DK Racing, efter sina problem, kämpade sig tillbaka och slutade trea i tävlingen.

Klass A: Tegneby Racing tar segern i sin årsdebut och Team Gapet plockar medalj

I Klass A var det Tegneby Racing som imponerade i sin Honda när de gjorde sin årsdebut efter ett år av reparationer. De tog hem segern före Team Gapet, även de i en Honda. MK Motorsport Team, som debuterade i NE1 efter att tidigare ha kört i Race4Fun, knep tredjeplatsen i sin Honda. Både Pe Cargo Racing och NH Motorsport #251 fick tekniska problem mot slutet av racet och tvingades bryta.


Med en andraplats i finaltävlingen säkrar Team Gapet en imponerande bronsmedalj i RM, trots konkurrens från motorstarkare bilar.

Flying Fellows triumferar i Klass B

Klass B bjöd på en hård kamp mellan Flying Fellows, i sin klassiska Volvo 240, och NH Motorsport #351 i en BMW. Efter en stark inledning fick NH Motorsport tekniska problem och föll till en tredjeplats, medan Flying Fellows kunde ta hem segern. LSL-Racing, i sin BMW E30, tog en andraplats.


Medaljörer RM i Långloppsracing 2024:

Riksmästare: LM Racing (Klass C)

Silvermedaljör: Curbs (Klass C)

Bronsmedaljör: Team Gapet (Klass A)


Klassegrare Nordic Endurance 1 2024:

Klass A: Team Gapet

Klass B: Flying Fellows

Klass C: LM Racing

 

Efter racet hölls en bankett för att fira avslutningen av både NE1- och Race4Fun-säsongen, där teamen kunde njuta av god mat och fira årets prestationer.


För organisationen är nu förberedelserna är nu i full gång inför Race4Fun 24-timmars, som körs på Mantorp Park den kommande helg, 12-13 oktober, med ett fullt startfält på över 50 bilar.



53 visningar0 kommentarer

Comentários


Inlägg: Blog2_Post
bottom of page