top of page
Skribentens bildSebastian Bourghardt

Fullt startfält när Race4Fun kör Sveriges största 24-timmars race på Mantorp Park


Helgen den 12-13 oktober samlas 54 team och cirka 300 förare för att kämpa om segern i årets största långloppstävling, Race4Fun 24-timmars på Mantorp Park. Startfältet är fullt, och precis som tidigare år är tävlingen ett av Sveriges största racingevenemang sett till antal deltagare.


Race4Fun 24H körs alltid andra helgen i oktober på Mantorp Park som ett avslut på racingsäsongen, tävlingen har de senaste åren exploderat i popularitet och har numera alltid fulla startfält. I 24-timmars körs bilar i Klass 1 Svensk Skrotbilsklassikern, otrimmade standardbilar som är 20 år eller äldre med standarddäck.


Mästarmöte – revansch eller nytt guld?

Förra årets vinnare, NH Motorsport från Danmark, är på plats för att försvara titeln, och de möter hårt motstånd från 2022 års segrare Black Edition. 2023 års race blev en episk uppgörelse mellan teamen, där segern avgjordes på det näst sista varvet, efter över 23 timmar av hård körning. Det är upplagt för ytterligare en dramatisk tävling när dessa två team ställs mot varandra igen.


Tuff konkurrens och kända namn på startlinjen

Utöver de två tidigare vinnarna finns flera team som kan blanda sig i toppstriden. Hulu Racing, trea i Race4Fun 8H-finalen på Kinnekulle Ring, och SEQURE, som vann på Ring Knutstorp tidigare i höst, är två av teamen att hålla ögonen på. Dessutom finns rutinerade Race4Fun team som Pico Racing med sin Alfa Romeo, Ekskalle med en Audi, och Sonstorp Racing i en Volvo, som aldrig missar ett 24H-race. Bland många, många andra team som kan utmana i helgen.


Fritt inträde och livesändning

För den motorsportsintresserade är detta ett event man inte vill missa. Det är fri entré för publik och Trucking Delicious är på plats med sin food truck för att servera mat under evenemanget. 


Tävlingen livesänds som vanligt via Youtube och Svensk Bilsport TV. Sändningarna börjar 11:45 på lördag med kommentatorerna Sebastian Bourghardt och Uffe Nimbe, och återupptas söndag 06:30 tills racet går i mål kl. 12:00.


Tidsschema:

• Lördag 12 oktober: Racet startar kl. 12:00

• Söndag 13 oktober: Racet går i mål kl. 12:00


Sändningstider:

• Lördag: 11:45-20:30

• Söndag: 06:30-12:00


Det är upplagt för en fantastisk avslutning på den svenska racingsäsongen med fullt startfält och en prognos som visar 8-12 grader och halvklart väder.

628 visningar0 kommentarer

Comments


Inlägg: Blog2_Post
bottom of page