top of page
Skribentens bildSebastian Bourghardt

Extremt jämna medaljfighter när Riksmästerskapet i långloppsracing avgörs på Mantorp Park


På lördag den 5 oktober avgörs Nordic Endurance 1 (NE1) på klassiska Mantorp Park. Efter tre tuffa deltävlingar återstår nu endast en final som ska kröna 2024 års Riksmästare i långloppsracing. Med extremt små marginaler i toppen och flera team som har chansen på medaljer, är spänningen på topp inför helgen.


Guldkampen i RM– En poäng skiljer åt LM Racing och Curbs #16, båda tävlande i en VW Golf TCR i Klass C, gör upp om mästerskapet med endast en poängs skillnad. LM Racing, leder på 39 poäng, medan Curbs #16 jagar tätt bakom med 38 poäng. Först i mål av de två teamen blir Riksmästare.


Kampen om bronset – Helt jämnt mellan två team Striden om bronsmedaljen är också oerhört jämn. Danska NH Motorsport, som tävlar i Klass B med en BMW, och Fillebaxter i VW Golf TCR i Klass C står båda på 29 poäng. Finaltävlingen kommer bli helt avgörande i bronskampen, där även Team Gapet och Flying Fellows kan utmana bakifrån.


Flera team från Race4Fun tar chansen i finalen NH Motorsport kommer till start på Mantorp med två bilar – sin ordinarie BMW samt den BMW 320 kombi de nyligen vann Race4Fun 8H Cup med. Utöver NH Motorsport tar fler team från Race4Fun steget upp till finalen i Riksmästerskapet. MK Motorsport Team, som tävlar med en Honda Civic, till start i Klass A.


Öppen kamp om topplaceringarna i Klass A och B Utöver guldkampen och segern i Klass C står kampen i Klass A och Klass B öppen för flera team. Team Gapet, som ligger femma totalt, leder Klass A och är favoriter att ta hem vinsten i sin klass efter en stark prestation på Kinnekulle. Flying Fellows, som är tillbaka efter motorproblemen på Kinnekulle, utmanar NH Motorsport om klassegern i Klass B.


LSL-Racing vann Klass B senast på Kinnekulle, och hoppas bygga vidare på den farten i finalen. ALT Racing – som jobbar hårt för att hinna reparera sin kraschade VW Golf TCR – kommer kämpa för poäng. Det är ännu oklart om ALT Racing kommer till start med sin Golf eller sin gamla Opel Corsa.


Livesändning och fri entré för publik Precis som alltid är det fri entré för publik att komma och följa finalracet på Mantorp Park. Träningen startar 09:00 på lördag med kval 09:45. Racet startar 10:30 och har målgång 16:30.Finalracet i Nordic Endurance 1 livesänds via Youtube och Svensk Bilsport TV tillsammans med Sebastian Bourghardt och Uffe Nimbe med start 09:45.


Mästerskapsställningen inför finalen:

1.         LM Racing (C) – 39 poäng

2.         Curbs #16 (C) – 38 poäng

3.         NH Motorsport (B) – 29 poäng

4.         Fillebaxter (C) – 29 poäng

5.         Team Gapet (A) – 27 poäng

6.         Flying Fellows (B) – 24 poäng

7.         ALT Racing (C) – 20 poäng

8.         DK Racing (C) – 19 poäng

66 visningar0 kommentarer

Comments


Inlägg: Blog2_Post
bottom of page