top of page
Skribentens bildSebastian Bourghardt

Black Edition tog dominant seger i Race4Fun 24-timmars på Mantorp Park


Helgens Race4Fun 24-timmars på Mantorp Park blev en uppvisning i strategi och uthållighet när Black Edition tog hem segern med en historisk marginal på hela 30 varv – motsvarande nästan en timme. En av dom största segermarginalen i tävlingens historia.

 

Det Västgötska teamet i sin BMW 320 körde med en felfri strategi, tajmade sina depåstopp perfekt och undvek tekniska problem mer eller mindre under hela racet, vilket gav dem en stabil ledning från lördagseftermiddagen fram till målgången på söndagen.

 

Kudsk Motorsport från Danmark kämpade sig fram till en andraplats, medan dramatiken om tredjeplatsen avgjordes på det allra sista varvet. El tempo gigante låg tätt bakom Peanut Racing och lyckades ta tredjeplatsen under slutminuterna.

 

Danska NH Motorsport, som vann tävlingen förra året, inledde starkt och var med i toppstriden under första halvan av racet. Men efter ett längre depåstopp och senare motorproblem tvingades de bryta tävlingen bara några timmar från mål, vilket öppnade upp för Kudsk Motorsport att ta andraplatsen.

 

Tekniska utmaningar för många team

Det var flera team som stötte på stora tekniska utmaningar under de 24 timmarna. Lynhurtig från Danmark bytte både motor och växellåda, medan Team Italy också genomförde ett motorbyte i depån.

 

Sonstorp Racing råkade ut för motorhaveri på sin Volvo S40, och åkte ner till Anderstorp för att köpa en ny bil. Trots att de byggde om bilen på plats, och återvände till racet, drabbades de av ytterligare problem.

 

Väderförhållandena på Mantorp Park var överlag optimala för långloppsracing, även om det kom lite regn under sista timmarna.

 

Totalt kom 54 team till start och över 30 av dem tog sig i mål efter de fulla 24 timmarna.

 

Full planering inför nästa säsong

Direkt när målflaggan föll på Mantorp Park startade arbetet inför nästa års långlopssäsong för Race4Fun och RM-serien Nordic Endurance 1. Redan tidigare i oktober kunde kalendern för säsongen 2025 släppas, där säsongspremiären för både Race4Fun och NE1 körs på Mantorp Park den 12-13 april.


Race4Fun 24H 2024 avgörs 11-12 oktober, som alltid på Mantorp Park.



184 visningar0 kommentarer

Komentar


Inlägg: Blog2_Post
bottom of page